Med anledning av covid-19 finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Svetsteknik

Inriktningen svetsteknik ger dig kunskaper om olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment som lödning och skärning av metaller. Efter gymnasiet kan du jobba som svetsare, ett yrke där det finns många jobb. Du kan också jobba utomlands som godkänd, internationell svetsare.

 

Elever som svetsar

Industritekniska programmet

Tycker du att det är kul att svetsa eller vill du kanske jobba som maskinoperatör? Då ska du satsa på det Industritekniska programmet. På Framtidsgymnasiet utgår vi från dina intressen och idéer för att du på ett intressant sätt ska lära dig hur man utvecklar och producerar en produkt. I verkstaden har vi roligt. Du lär dig svetsa eller köra datorstyrda svarvar och fräsar som ett proffs. Dina idéer blir verklighet.

Under minst 15 veckor av din utbildning kommer du att vara ute på ett företag och hjälpa dem med deras produktion. Då lär du dig massor, och får bra kontakter som med stor sannolikhet ger dig jobb efter skolan.

Framtida yrken

Svetsare
Svetsspecialist
Licenssvetsare
Internationell svetsare