Med anledning av covid-19 finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Transport

Är serviceinriktad och vill arbeta med att leverera olika sorters gods till kunder och terminaler? Med inriktningen Transport får du lära dig trafikkunskap, transportsystem och logistik. Du har också möjlighet att ta körkort för truck, personbil och lastbil. Efter gymnasiet kan du jobba som lastbilsförare, truckförare eller transportledare.

 

Elev står vid en lastbil

Poängplan i PDF-format

Fordon- och transportprogrammet

Vill du bli lastbilschaufför, personbilsmekaniker, eller jobba på lager och godsterminaler? På fordon- och transportprogrammet får du en yrkesexamen och kan börja jobba direkt.

Här på Framtidsgymnasiet kommer du att arbeta på riktigt. Under din utbildning hos oss kommer du jobba mycket i våra stora verkstäder. Vi varvar teoretisk undervisning med praktisk och ingen skoldag är den andra lik.

De kunskaper du får i skolan, prövar du sedan på din praktikplats, så kallad APL, arbetsplatsförlagt lärande. Det är ute i verkligheten som man lär sig mest och du får dessutom erfarenhet av en riktig arbetsplats. Många av våra elever får jobb på sina APL-platser.

Framtida yrken

Lastbilsförare
Truckförare
Transportledare
Bussförare