Utställning och försäljning

För att kunna sälja något behöver man ha kunskap både om det man säljer men också om vad kunderna behöver. På vår fördjupning får du kunskaper om hur man blir en bra säljare i butik – hur man snabbt skapar en relation med kunderna och hjälper dem hitta rätt. Du får också lära dig hur jobbet som företagssäljare fungerar, där du säljer varor och tjänster direkt till företag.

En del av din ­utbildning hos oss handlar också om mässor och events. Du får viktig kunskap om hur man tar fram idéer och gör en snygg utställningsmonter där säljarna har bättre förutsättningar att sälja sina produkter och tjänster.

 

Elever som pluggar

Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet kommer du ha egenskaper för att kunna tackla handelsyrken, som exempelvis: säljare, inköpare och butiksledare. Utbildningen är utformad för att utveckla dina kunskaper om handel och administration, där service och kommunikation är en central del av utbildningen. En viktig del av utbildningen är att förstå försäljning, inköp och varuflöden, service, ekonomiuppföljning och företagande.