Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion (IMY)

Vill du läsa ett yrkesprogram men har inte alla betyg som behövs? Då kanske yrkesintroduktion passar dig. Under utbildningen läser du tillsammans med andra elever på ett yrkesprogram, samtidigt som du läser de kurser från grundskolan som du saknar.

Alla är olika och därför bestämmer vi tillsammans med dig hur din utbildning ska läggas upp. Vi utgår alltid ifrån dina kunskaper och din nivå, så att vi kan fokusera på det du verkligen behöver hjälp med. Lärarna finns alltid där och stöttar dig. Vill du komma in på ett yrkesprogram, eller vill du få ett jobb så fort som möjligt? Oavsett vad så anpassar vi utbildningen efter dig, och hjälper dig på vägen mot ditt mål.

Ansökningskod: IMY

 

Vill du läsa Yrkesintroduktion på Framtidsgymnasiet?

Vi erbjuder Yrkesintroduktion på våra gymnasium i Göteborg och Malmö. Gör en intresseanmälan till den skola du vill veta mer om så skickar vi påminnelser inför öppna hus och andra aktiviteter som händer på skolan.

Intresseanmälan Göteborg

Intresseanmälan Malmö

Filmen finns på följande språk:
Introduktionsprogrammen på Arabiska
Introduktionsprogrammen på Persiska
Introduktionsprogrammen på Somaliska

Introduktionsprogram

Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem, du kan gå hos oss ändå.

Om du inte har alla betyg från grundskolan gör det inget. Du kan läsa in de kurser du behöver hos oss. Vi kollar vad du kan inom de ämnen du saknar betyg i och hjälper dig att fylla i det som saknas, så du behöver inte läsa om hela ämnet igen.

Eftersom varje elev är unik gör vi en plan som passar just dig. Du börjar din yrkesutbildning direkt och blandar kurser från grundskolan med kurser från gymnasiet. Många går klart gymnasiet på tre år även om man inte har alla betygen från början, men ibland kan det behövas en termin eller två extra. Det är inga problem, vi hjälper dig hitta det sätt som fungerar bäst för dig.