Läs om vår hantering av Covid-19.

Yrkespaket


Många företag lyckas idag inte anställa den personal de behöver. Därför har Skolverket och branschkunniga tillsammans tagit fram olika yrkespaket. Dessa är speciellt utformade för att du ska lära dig precis det som företagen behöver. Du som vill gå ett av våra introduktionsprogram har nu möjlighet att välja ett sådant paket.

Hur fungerar det?

När du börjar hos oss skräddarsyr vi ditt yrkespaket tillsammans. Du jobbar sedan med dina yrkeskurser hos oss under två år samtidigt som du har praktik på en arbetsplats. Efter dessa två år kan man till exempel fortsätta som lärling ute på ett företag, eller gå ett extra år och läsa in alla dina kärnämnen.

Utbildningen ger inte någon examen, däremot får du ett studiebevis över de kurser du har läst och ett utlåtande om sitt yrkeskunnande. Helt enkelt ett jättebra sätt att maxa dina chanser att få ett bra jobb direkt efter gymnasiet.

Filmen finns på följande språk:
Introduktionsprogrammen på Arabiska
Introduktionsprogrammen på Persiska
Introduktionsprogrammen på Somaliska

Introduktionsprogram

Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem, du kan gå hos oss ändå.

Om du inte har alla betyg från grundskolan gör det inget. Du kan läsa in de kurser du behöver hos oss. Vi kollar vad du kan inom de ämnen du saknar betyg i och hjälper dig att fylla i det som saknas, så du behöver inte läsa om hela ämnet igen.

Eftersom varje elev är unik gör vi en plan som passar just dig. Du börjar din yrkesutbildning direkt och blandar kurser från grundskolan med kurser från gymnasiet. Många går klart gymnasiet på tre år även om man inte har alla betygen från början, men ibland kan det behövas en termin eller två extra. Det är inga problem, vi hjälper dig hitta det sätt som fungerar bäst för dig.