Öppet Hus

Digitalt

Digitalt Öppet hus

Välkommen till vårt digitala öppna hus! På den här sidan har vi samlat nyttig information om vår skola, så att du ska kunna lära känna oss, även om du inte har möjlighet att besöka oss. Se dig om i lokalerna med hjälp av vår 3D-tur, lär känna rektorn och personalen samt läs intervjuer med våra elever där de berättar om skolan och sina utbildningar.

 

Har du en fråga?

Har du frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på skolan är du varmt välkommen att kontakta oss på: stockholm@framtidsgymnasiet.se

Jag ser fram emot att få lära känna dig!

Caroline Asplund, rektor.

 

Innehåll på sidan

Rektor Caroline | VVS- och fastighetsprogrammet | Industritekniska programmet | El- och energiprogrammet | Gymnasiegemensamma ämnen | Yrkesprogram och Introduktionsprogram | Introduktionsprogram | Om gymnasievalet | Snacka med SYV | Vill du börja hos oss? | Intresseanmälan

Träffa vår rektor Caroline

Vår rektor Caroline beskriver skolan som positiv, kreativ och flexibel.


VVS- och fastighetsprogrammet

Hos oss får du lära dig om installation, service och underhåll av energitekniska anläggningar, och system i fastigheter. Du kommer också få lära dig hur man möter andra människor och kunder i jobbet. Efter utbildningen kan du börja jobba direkt eller läsa på en yrkeshögskola.


Industritekniska programmet

Tycker du att det är kul att svetsa eller vill du kanske jobba som maskinoperatör? Då ska du satsa på det Industritekniska programmet. På Framtidsgymnasiet lär du dig svetsa eller köra datorstyrda svarvar och fräsar som ett proffs. I verkstaden har vi roligt och dina idéer blir verklighet.


El- och energiprogrammet

Vill du bli elektriker eller varför inte elingenjör? På el- och energiprogrammet kommer du att jobba mycket praktiskt ute i våra verkstäder och lära dig om produktion, installation och distribution av el- samt energi- och vattensystem. Under minst 15 veckor kommer du också att vara ute på ett företag och lära dig, så kallad APL.


Gymnasiegemensamma ämnen

På Framtidsgymnasiet ser vi dig som person, lyssnar på vad just du behöver och anpassar utbildningen efter det. Vi finns för att hjälpa dig få en bra start i yrkeslivet!


Se dig om i våra lokaler!

Besök Framtidsgymnasiet Stockholm via vår 3D tour och se hur vår skola och våra verkstäder ser ut! Kolla på videon eller klicka på knappen nedan för att gå runt själv. Varmt välkommen på en digital rundtur hos oss!


Yrkesprogram och Introduktionsprogram

På Framtidsgymnasiet har vi både yrkesprogram och introduktionsprogram. På ett yrkesprogram lär du dig ett yrke och kan börja jobba efter gymnasiet. Ett introduktionsprogram är till för dig som inte har alla betyg som behövs från grundskolan.

 

Yrkesprogram

Ett yrkesprogram betyder att du i första hand lär dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter studenten. Du behöver alltså inte läsa vidare för att kunna få ett jobb.

Introduktionsprogram

Har du inte alla betyg som behövs kan du börja gymnasiet ändå, på ett så kallat introduktionsprogram. Det finns många olika varianter, men alla utgår från vad du redan kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnen igen. Efter introduktionsprogrammet kan du läsa ett vanligt gymnasieprogram.


Film om Introduktionsprogrammen

Om gymnasievalet

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Stockholm.

Ansökningsperioden öppnar: 14 januari

Ansökningsperioden stänger: 15 februari

Preliminärt antagningsbesked: 15 april

Omvalsperioden börjar: 15 april

Omvalsperioden slutar: 17 maj

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 1 juli

Sista svarsdag: 16 juli

Reservantagningen börjar: 3 augusti

Reservantagningen slutar: 12 augusti

Snacka med SYV

Har du frågor om ditt gymnasieval eller om omvalet? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal.


Vill du börja hos oss?

Den 15 april till 15 maj kan du ändra i ditt gymnasieval. Då är det nämligen omvalsperiod i gymnasievalet. I omvalet kan du lägga till val, ta bort val eller ändra i rangordningen av dina val. Du kan alltså göra en helt ny ansökan om du vill och ändå ha samma chanser som de som sökte till utbildningen redan i första ansökningsperioden.

Vill du börja på Framtidsgymnasiet kan du ändra i ditt gymnasieval och lägga till det program du vill läsa hos oss. Det gör du på gymnasieantagningen i Stockholm.


Gör en intresseanmälan