“Du lär dig inte för stunden utan för hela livet.”

Vi passade på att lära känna en av våra lärare lite bättre. Elina undervisar i svenska hos oss och utbildar eleverna för att de ska klara sig både i arbetslivet och utanför.

Vad får eleverna lära sig på dina lektioner?

Språket är grunden i alla ämnen och en mänsklig rättighet. Du har nytta av dina kunskaper i alla ämnen och situationer du hamnar i. Du behöver exempelvis kunna behärska språket för att klara av vuxenlivet, ta del av information i samhället eller för att möta kunder. På mina lektioner är det högt i tak och vi har roligt tillsammans.

Hur skulle du beskriva din undervisning?

På mina lektioner jobbar vi i block och har alltid en genomgång av nya ämnen. Vi diskuterar frågor tillsammans och lär på så sätt av varandra. För att stötta eleverna längst arbetes gång kommenterar och diskuterar jag med eleverna innan de skickar in sin slutuppgift. Jag tycker att det är viktigt att följa rutiner och att vi har ordning och reda under lektionerna.

Vad är det roligaste med att vara lärare?

Mötet med alla elever och att få följa deras utveckling desto mer de lär sig.

Hur skulle du beskriva stämningen på skolan?

Det finns en stark framtidstro på skolan. Relationen mellan elever och lärare är god. Vi finns alltid där för eleverna och de blir sedda och bemötta på ett bra sätt.

Vad vill du att eleverna har med sig när det tar studenten?

En positiv självbild och att de tror på sig själva. Jag vill att varje elev ska känna sig trygg i att om man vill, så kan man. Det är också viktigt att man har kunskap inom det yrke man ska jobba inom och vet hur man bemöter andra människor.

Varför tycker du att man ska söka till Framtidsgymnasiet?

Om du vill varva praktik och teori är detta en bra skola för dig. Du får chans att lära dig och testa på ett yrke, bland annat under din APL. Det är en liten skola med små klasser vilket gör att du alltid blir sedd. Du lär dig inte för stunden utan för hela livet.