Individuellt alternativ

Individuellt alternativ (IMA)

Saknar du flera betyg från grundskolan för att bli behörig till gymnasiet? Då kan individuellt alternativ passa dig. Efter utbildning kan du gå vidare till yrkesintroduktion, ett gymnasieprogram eller börja jobba.Du kommer att läsa svenska och andra kurser från grundskolan.

Om du söker IMIND kommer du och dina vårdnadshavare att kallas till en intervju under sommaren. När du sedan börjar hos oss tar vi tillsammans fram en plan för hur din utbildning kommer se ut. Vi utgår från vad du kan och tar det därifrån. Våra lärare finns alltid nära till hands om du behöver extra stöd.

Ansökningskod: IMA

 

Vill du läsa Individuellt alternativ på Framtidsgymnasiet?

Vi erbjuder Individuellt alternativ på vårt gymnasium i  Göteborg. Gör en intresseanmälan nedan så skickar vi påminnelser inför öppna hus och andra aktiviteter som händer på skolan.

Intresseanmälan Göteborg

Filmen finns på följande språk:
Introduktionsprogrammen på Arabiska
Introduktionsprogrammen på Persiska
Introduktionsprogrammen på Somaliska

Introduktionsprogram

Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem, du kan gå hos oss ändå.

Om du inte har alla betyg från grundskolan gör det inget. Du kan läsa in de kurser du behöver hos oss. Vi kollar vad du kan inom de ämnen du saknar betyg i och hjälper dig att fylla i det som saknas, så du behöver inte läsa om hela ämnet igen.

Eftersom varje elev är unik gör vi en plan som passar just dig. Du börjar din yrkesutbildning direkt och blandar kurser från grundskolan med kurser från gymnasiet. Många går klart gymnasiet på tre år även om man inte har alla betygen från början, men ibland kan det behövas en termin eller två extra. Det är inga problem, vi hjälper dig hitta det sätt som fungerar bäst för dig.