Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Pedagogiskt arbete

Vill du arbeta med barn och unga? Är du nyfiken på hur människor utvecklas och lär sig? Med inriktningen Pedagogiskt och socialt arbete på Barn- och fritidsprogrammet går du en spännande framtid till mötes! Under tre innehållsrika år förbereds du inför ett socialt och utvecklande arbete med barn och unga.

Teori och praktik går ”hand i hand” på ett yrkesprogram. Du får bland annat får lära dig viktiga begrepp och lagar som gör att du med tiden utvecklar ett professionellt yrkesspråk. Skapande aktiviteter, utomhuspedagogik, hälsa och identitetsutveckling är andra delar av programmets varierande innehåll. Delar av utbildningen består även av APL – arbetsplatsförlagt lärande – som innebär att du gör praktik på en arbetsplats och får möjlighet att observera och testa på delar av yrket för att se hur det kan fungera i verkligheten. Kommunikation och socialt samspel är A och O i utbildningen. I klassrummets poddstudio kommer du bland annat att möta och intervjua intressanta yrkespersoner, spela in reflekterande poddavsnitt och träna på samtalstekniker.

Hos oss kommer du också, med stöd från dina lärare, få de verktyg du behöver för att skapa ordning i vardagen, i dina studierna och för att kunna fungera i ett framtida arbetsliv! Vi lämnar inget åt slumpen.

Varmt välkommen att söka till oss, hoppas vi ses!

 

Barn och Fritid

Vill du arbeta med människor? På Barn och Fritidsprogrammet jobbar du med barn och vuxna i alla åldrar. Efter gymnasiet kan du börja jobba direkt eller läsa vidare.